איך להכין אורז

אורז הוא מזון בסיסי וניתן לאכול אותו כארוחה שלמה. הוא משמש גם כמרכיב במנות רבות. זה היה חלק חשוב מהתרבות ההודית במשך מאות שנים ונתפס כאחד המזונות הבריאים יותר, בהתחשב בכך שהוא מכיל כל כך הרבה סיבים. ישנן דרכים רבות להכין אורז, אך מתכון זה יראה לכם כיצד להכין אותו עם סיר האורז שלכם.

הכנת אורז לא קשה וזה לא לוקח הרבה זמן. כדי להפוך את התהליך לקל ומהנה יותר, אנו ממליצים לבצע את השלבים הבאים:

1. שוטפים את האורז במסננת מתחת למים זורמים למשך 30 שניות עד דקה אחת לפחות.

2. מסננים את המים מהמסננת ומוסיפים מספיק מים כדי לכסות את האורז בסיר אחד (מוסיפים 1/4 כוס מלח לכל ליטר מים). מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש לרתיחה.

3. מכסים במכסה, מבשלים ומבשלים במשך 20 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים

4. מסירים מהאש, נותנים לעמוד כחמש דקות לפני ההגשה

דרכים שונות להגשת אורז

ישנן דרכים רבות בהן ניתן להכין ולהגיש אורז ומאמר זה יפרט שיטה אחת כזו. המרכיבים הנדרשים למתכון זה הם:

אורז (עדיף דגנים ארוכים)

– ירקות (לבחירתכם)

– שמן

– חמאה

– מלח

– מים או מלאי

אני אלמד אותך איך להכין אורז. זה מאוד קל ומהיר להסתדר. הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא לשטוף את האורז. אני משתמש בסיר מים גדול שרותח כ -5 דקות, ואז אני שופך אותו לקערת מים שיש בה קרח.

השלב הבא יהיה ניקוז האורז על ידי שפיכתו במסננת, הקפד לא לתת לאף אחד מהגרגירים ליפול.

לאחר מכן יוצקים מעט שמן או חמאה ומחזירים את האורז לסיר. לאחר מכן מוסיפים מלח וסוכר (לפי הטעם).

לבסוף, מוסיפים מים (בדרך כלל אני מודד 2 כוסות). מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ -15 דקות או עד שכל המים נספגים באורז

כמות האורז הנצרכת בעולם גבוהה יותר מכל מזון אחר. אבל לא כולם יודעים להכין אורז. יש אנשים שמקדישים זמן רב לקריאת מאמרים ולצפייה בסרטונים ביוטיוב, בניסיון למצוא את סיר האורז המושלם, או מחכים שעות בתור בסופר כי הם עצלנים מכדי להכין בעצמם.

כמה צעדים פשוטים הם כל מה שאתה צריך כשאתה לומד להכין אורז.

1) שמים בערך 1/4 כוס אורז לא מבושל בסיר עם שתי כוסות מים

-מלאו את הסיר עד שיהיו כשני סנטימטרים מהחלק העליון – ואז הניחו אותו על אש גבוהה

2) כשהוא מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש ומניחים לו להתבשל 10 דקות

3) מסירים את המכסה ומעליו מכסה

מה המקום של אורז בתרבויות שונות?

אורז הוא מזון בסיסי לתרבויות רבות. ניתן לבשל אורז בדרכים רבות, כשהתכשיר הנפוץ ביותר הוא רותח.

ניתן להרתיח אורז במים או במרק, אך שיטה זו אינה נותנת לאורז את הטעם הטוב ביותר. כדי לקבל את הטעם הטוב ביותר, טבחים משתמשים בשילוב של מרכיבים כגון חמאה, מלח ועשבי תיבול. הדרך הפופולרית ביותר לבשל אורז היא בסיר אורז או בסיר אדים עם נוזל כגון מים או מרק.

אורז רותח דורש פחות נוזלים משיטות בישול אחרות ולרוב לוקח כ- 20-25 דקות לבשל בשיטה זו. זו הסיבה שכנראה זו אחת הדרכים הפשוטות ביותר לבשל אורז בבית או במטבח במסעדה!

שיטת שונות להכנת אורז בבית

אורז הוא מזון בסיסי למדינות רבות. והכנת האורז היא גם אמנות ולכל תרבות ואתניות יש דרך משלה לבשל אורז.

להלן מספר שיטות לבישול אורז לבן:

1) מניחים בקערה את הכמות הרצויה של אורז לבן גולמי ארוך. מוסיפים מים כדי לכסות את האורז בכשני סנטימטרים ולתת לעמוד במשך שלושים דקות.

2) מניחים את הכמות הרצויה של אורז לבן גולמי ודגנים ארוכים בסיר עם לא יותר מ -2 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את החום כך שהמים רק רותחים, מכסים במכסה או רדיד אלומיניום צמוד, ומבשלים עד שכל המים נספגים. לחלופין אתה יכול להשתמש בכוס אחת של אורז לבן גולמי ארוך בסיר לחץ